logo huisartsopleiding nederland

CORONAVIRUS EN DE HUISARTSOPLEIDING

Vragen en antwoorden over de huisartsopleiding in coronatijd

Tijdens de coronacrisis lopen sommige opleidingszaken anders dan normaal. Veel opleidingsplekken maken ruimte voor aios om zich in te zetten voor de zorg voor patiënten. De organisaties die betrokken zijn bij de huisartsopleidingen proberen de inzet van aios met vereende krachten in goede en veilige banen te leiden.

 

De coronacrisis leidt continue tot nieuwe situaties die vragen oproepen over de inzet van aios en daaraan gerelateerde onderwerpen. De hoofden van de acht huisartsopleidingen, de SBOH en de Coördinatoren Diensten van de huisartsposten bieden gezamenlijke antwoorden, met ondersteuning van Huisartsopleiding Nederland.

 

De vragen en antwoorden vindt u in het Q&A groeidocument. Dit document wordt ook door de opleidinsinstituten verspreid. Eventuele kleine regionale variaties in de antwoorden staan op de websites van de opleidingsinstituten.

 

Verspreiding van dit Q&A groeidocument is afgestemd met de LHOV en de LOVAH.

 

Naast het Q&A groeidocument is een handreiking beschikbaar voor de inzet van aios op de huisartsenpost en andere locaties. De handreiking gaat over hoe de inzet van aios kan worden aangepakt, welke stappen daarvoor nodig zijn en aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

 

Hebt u vragen?

Voor vragen over de consequenties van de coronacrisis voor de huisartsopleiding, nemen aios en opleiders contact op met hun opleidingsinstituut. De instituten communiceren op maat met hun aios en de huisartsopleiders. Vragen die voor meerdere instituten gelden, komen in de Q&A.  

 

Informatie per opleidingsinstituut is te vinden op de websites van de instituten (wordt aangevuld):

 

Huisartsopleiding UMCG

 

Huisartsopleiding AMC-UvA

 

Huisartsopleiding VUmc

 

Huisartsopleiding Maastricht University

 

Huisartsopleiding Radboudumc

 

Huisartsopleiding Erasmus MC

 

Huisartsopleiding UMCU

 

Huisartsopleiding LUMC

 

Voor arbeidsvoorwaardelijke zaken leest u veelgestelde vragen en antwoorden op de website van SBOH.

 

Informatie van de RGS vindt u op de website van de RGS.