Als huisarts speel je een belangrijke rol bij de opsporing, behandeling en vooral de preventie van hart- en vaatziekten. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de zorgverlening voor patiënten met hart- en vaatziekten en aan de preventie van hart- en vaatziekten binnen en buiten de huisartsenpraktijk? Verdiep je dan verder in dit boeiende onderwerp via de differentiatie hart- en vaatziekten.
De differentiatie bestaat uit een combinatie van theorie, stage en leren in de opleiderspraktijk. Door vakinhoudelijke verdieping verkrijg je bovengemiddelde kennis over verschillende hart- en vaatziekten. In de praktijk ga je vooral aan de slag met preventie. Je leert hoe je preventie kunt toepassen in de spreekkamer en daarbuiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere obesitas, bewegen, zoutgebruik, compliance, familiaire dispositie.
De differentiatie bestaat uit 6 centrale onderwijsdagen, 3 stagedagen en ongeveer 8 dagen in de opleidingspraktijk. Tijdens de onderwijsdagen werk je met casuïstiek en literatuurbesprekingen en leer je via het ‘meet the expert’ principe. Daarnaast werk je een project uit in de praktijk. De projecten bestaan uit een praktijkdeel en een maatschappelijk deel en hebben voornamelijk betrekking op leefstijl.
De differentiatie wordt gegeven door Kaderhuisartsen hart- en vaatziekten en expertdocenten.
Aafke Snoeijen
Kaderhuisarts hvz
E-mail: info@hartvaatadvies.nl
Tel: 06 8156 2641